tisdag 3 juni 2008

Stora framsteg och myggbett

Mika har utvecklats massor på bara några dagar. Hon har länge kunnat sitta, men nu sätter hon sig själv lekande lätt och ramlar ytterst sällan. Hon har också börjat dra upp sig stående och är lite väl kaxig, för ibland sviker balansen och hon druttar på sida eller rumpan. Hon har börjat fatta detta med välling också och kan dricka ur sugrör (vatten) och så vidare. Jätteduktig och nöjd tjej. Stella går och längtar efter kalaset på torsdag. Hon har precis varit på treårskontroll och det var lite kul. När Gun (kontrollanten) frågade om hon kunde hoppa, då skakade hon på huvudet och blev blyyyyg. Gun frågade om hon kunde sparka en boll då? Nähäpp, inte det heller. Sedan fick Stella titta på bilder föreställande penna, mugg, boll osv. och det gick lekande lätt. Gun ställde frågor till bilderna ungefär såhär:
-Vad kan man ta på sig...(mössa)
-Vad kan man dricka ur...(kopp)

Sedan var det dags att rita och Gun frågade Stella om hon kunde rita en boll. Jodå, nu hade Stella vaknat till och morskat upp sig så pass att hon ritade...inte en prinsessa utan två. Båda med klackeskor och fint hår och sedan så färglade hon dom också...haha. Gun väntade tålmodigt men var också imponerad att hon kunde rita så detaljerat. Att rita "huvudfotingar" gör man först vid fyraårskontrollen. Stolt mamma...jajamensan...

Sedan för att öka på min högfärdighet lite till så fick vi veta att Wilma ligger långt fram i sin klass på läsning och matte. Hon är jätteduktig och ibland lite för duktig, för hon hinner hjälpa sina kompisar så dom inte behöver tänka själva. Ja, det är bra att vara snäll, men kanske inte för snäll...svårt det där.

Vi var i Gargnäs i helgen och blev rejält myggbitna Wilma, Stella och jag. Stella var nog mest besvärad då hennes bett svällde upp och blev nästan som små bölder. Hennes problem verkar bättre idag och nu är det Wilma och jag som har det lite jobbigt. Det kliar som bara den!!!

1 kommentar:

  1. Jag ver hur det känns inuti bröstet när någon berömmer ens barn...var stolt!!

    Xylokain 5% kanonbra när myggbetten kliar, lite bedövande salva behövs bara en liten ditt, receptfritt.
    Kram

    SvaraRadera